Skip to Content

7 Orsaker Till Att Ditt Ex Fortsätter Att Krypa Tillbaka Till Dig

7 Orsaker Till Att Ditt Ex Fortsätter Att Krypa Tillbaka Till Dig

När du avslutar ett förhållande som inte gav dig något annat än smärta och elände, vill du att den personen ska försvinna ur ditt liv för alltid, eller hur?

Men av någon anledning fortsätter han att krypa tillbaka till dig.

Först kan det tyckas som om det handlar om kärlek och uppskattning, för att han fortsätter att tala om för dig hur mycket han saknar dig. Men chanserna för det är helt osannolika.

Det är självklart möjligt att du kan gå tillbaka till ditt ex, du kanske inser att förhållandet du hade var allt du ville ha.

Men om ditt ex var en giftig, manipulerande man och han kommer tillbaka till dig och ber om förlåtelse, måste du vara på det klara med vad de troliga anledningarna till att han kommer tillbaka till dig är.

1. Avundsjuka

säker man i kostym

Han kanske hade sett dig vara tillsammans med en annan man och det utlöste hans svartsjuka.

En man kan inte stå med om du börjar träffa en annan man för att det träffar honom som en knytnäve rätt i magen och han tycker att det är respektlöst.

Om du är lycklig innan han hittat en annan kvinna? För honom är det inget lyckligt med det.

Att du är glad utan honom med, om du anstränger dig att göra din framtid bättre, kommer han att bli avundsjuk och komma krypande tillbaka för att göra det eländigt igen.

2. Sex

stilig man som kör bil

Det kan hända att ni två hade sex regelbundet och nu, utan det, är han sexuellt frustrerad. Även om han har en ny partner kanske hon inte är lika bra i sängen som du är.

Sex är vanligtvis en bra motivator för att en man ska krypa tillbaka till sitt ex. Jag menar att ni var tillsammans ett tag och ni fungerar bra tillsammans.

Du vet vad han gillar och han vill helt enkelt inte slösa tid på att lära upp någon annan vad du redan gör perfekt.

3. Han är rädd för att bli ensam

man i kostym

Detta är särskilt sant om ni har varit tillsammans under en lång tid. Han är helt enkelt inte van vid att vara ensam och tanken på det skrämmer honom.

Han kan också ha försökt sig på andra relationer men han dumpades eller det fungerade inte och han vill ha dig eftersom det känns tryggt.

Det kommer inte att fungera, för du vet säkert att du inte kan älska någon om du inte älskar dig själv.

4. Ånger

man håller sin telefon

Tro det eller ej, ditt ex, även den där skitstöveln, kan lära sig en läxa och komma tillbaka till dig och fråga om en andra chans, för att han ångrar att han lämnade dig och behandlade dig som han gjorde.

Ånger betyder inte riktigt samma sak som att han förändrats, bara att han vill se vad som händer om ni börjar igen.

Dessutom ville han helt enkelt inte ta itu med de svårigheter ni hade i ert förhållande men han insåg att det inte var så dåligt och att ni kunde ha kommit över dem.

5. Kontroll

man i jacka sitter på rock

Var det han som lämnade? Om det var det så finns det en stor chans att han älskar att kontrollera vad han gör och vad människor i hans närhet gör.

Om det var han som dumpade dig så är det en maktdemonstration att han även tror att han kan komma tillbaka närhelst det passar honom. Han tror att du väntar på honom med öppna armar.

6. Minnen

snygg man går på gatan

Du vet att du får känslosamma flashbacks på grund av gamla minnen du med, så du kan inte egentligen skylla på honom. Han saknar dig och han är medveten om de misstag han gjorde.

Han älskade verkligen dig och ni hade verkligen en fantastisk tid tillsammans. Så varför inte lyssna på vad han har att säga?

7. Rädsla för att bli avvisad

man använder telefonen på natten

Dagens sätt att träffa nya partners på kan vara ganska skrämmande för någon som just kom ur ett förhållande. Han kanske är rädd för att bli avvisad!

Han vet att han alltid kan komma tillbaka till dig och vara lycklig i dina armar, men att våga sig ut och kanske få sin stolthet sårad är inte ett alternativ för honom.

Dessutom kan han ha låg självkänsla som inte tillåter honom att hitta någon annan. Det här är inte en riktigt sund motivator för att starta om ett förhållande på och det vet du.

7 Orsaker Till Att Ditt Ex Fortsätter Att Krypa Tillbaka Till Dig