Skip to Content

5 Tecken På Att Han Är Rädd För Att Älska Dig

5 Tecken På Att Han Är Rädd För Att Älska Dig

När du letar efter ledtrådar om att en kille är kär i dig utgår du ifrån att han skickar dig några direkta signaler om hans känslor.

Men det behöver inte vara fallet med alla killar.

Det finns vissa situationer där en man börjar utveckla känslor för dig men är rädd för det och han försöker bekämpa sina känslor så här är 5 tecken på att det här är just vad som händer med din kille.

1. Han skickar ut motstridiga signaler

man i svart huvtröja

En av de värsta saker du kan uppleva när det gäller en kille du gillar är att han skickar ut motstridiga signaler.

Det finns tillfällen när denna kille verkar som om du är kärleken i hans liv och när du inte har några tvivel om hans känslor för dig. Och så plötsligt börjar mannen agera som om du inte existerar.

När du upplever något sådant här vet du inte vad du ska tro och du vet inte var du står.

Men även om hans motstridiga signaler ibland betyder att han inte är intresserad, och även om de kan betyda att en kille bara leker med dig, kan motstridiga signaler också vara ett av tecknen på att han älskar dig men att han helt enkelt är rädd för att uttrycka sina känslor.

2. Han har mycket emotionellt bagage

man med hörlurar i öronen

De flesta män som är rädda för att verbalisera sina känslor är också rädda för att själva möta dem. Men något sånt händer sällan utan anledning.

Om du vet mer om den här killen vet du säkert att han har sårats tidigare. Det betyder att det fanns en kvinna i hans förflutna som han älskade väldigt mycket.

Men den här kvinnan orsakade honom mycket känslomässig smärta och det fick honom att vakna upp och bygga emotionella väggar runt sig själv.

Han tror helt enkelt att alla tjejer som kommer in i sitt liv kommer att behandla honom på samma sätt och han bestämde sig för att det är bäst att hålla alla ute.

Den här mannen har uppenbarligen mycket emotionellt bagage och du har med trauman sprungna ur övergivenhet att göra, vilket gör att han beter sig så här.

3. Han är nervös i din närhet

man i vit skjorta som ser upp

När en man är rädd för hur mycket han gillar dig, kan han helt enkelt inte slappna av när han är i din närvaro.

Den här killen har nog inte mycket insikt i sina känslor, men han kommer inte att kunna dölja dem och en av de första sakerna som kommer att berätta för honom är hur han beter sig i din närhet.

Det betyder att han kommer att vara nervös varje gång han ser dig. Den här mannen kan bita på naglarna, hans ben kan skaka eller han kan helt enkelt leka med händerna.

Hur som helst, det här är alla tecken på hans kärlek för dig.

Han bekämpar självklart sina känslor och han har svårt att göra det.

Varje cell i hans kropp vill komma närmare dig och vill göra något med hans känslor men han är helt enkelt rädd och hans rädsla blockerar honom från att ta någon form av initiativ.

Dessutom är han rädd för att du kommer inse att han är kär i dig och att han gör inte ett bra jobb med att dölja sina känslor och det är det sista han vill.

Han behöver behålla denna bild av en tuff kille eftersom han tycker att det är det enda sättet att hålla sig säker.

Men faktiskt gör han helt motsatsen för att hans nervösa beteende är något han självklart inte har någon kontroll över.

Självklart kan han inte slappna av i en situation där han kämpar med sig själv men det berättar bara tillräckligt om djupet av hans känslor.

4. Hans kroppsspråk

man som bär huvtröja

En av de första sakerna som kan visa dig om en kille faller för dig men är rädd för det, är hans kroppsspråk.

Det finns saker som vi kan kontrollera och våra ord är en av dem.

Nej, den här killen har aldrig berättat om hans känslor men hans ögon och kroppssignaler är saker som visar dig hur det verkligen står till.

Oavsett hur mycket han försöker dölja sina känslor är det mer än uppenbart att den här mannen inte kan kontrollera sin kropp när han är i din närhet.

Det första som avslöjar honom är hans ögon. Han kan inte låta bli att stirra på dig. Men när du märker det här och när du tittar tillbaka på honom är han den som först tittar bort.

När ni två är tillsammans, är han alltid på något sätt nära dig.

Det är uppenbart att hans kropp har en okontrollerbar impuls att känna din hud och att beröra dig på något sätt, trots att hans förnuft försöker skydda sig från dig.

5. Han är avundsjuk och beskyddande

man med skägg som bär solglasögon

När en kille är rädd för att älska dig, kommer han inte att berätta någonting om sina känslor.

Men samtidigt blir han beskyddande och avundsjuk och det är saker han inte skulle visa om han inte hade starka känslor för dig.

Självklart kommer han inte att berätta om sin svartsjuka utan du kommer säkert kan känna av den.

Han kommer att agera som ingen annan kille är tillräckligt bra för dig och han kommer alltid att oroa sig för att någon kan skada dig och det är ett tydligt tecken på hans känslor för dig.

5 Tecken På Att Han Är Rädd För Att Älska Dig